5 dagen in Singapore...topstad!
Door: martijnenshanne
Blijf op de hoogte en volg shanne en martijn
07 December 2011 | Singapore, Singapore
Eenmaal in Little India aangekomen zouden we moeten slagen in het vinden van een slaapplek. Wij zijn op zoek gegaan naar een "private room". Aangezien het vrijdag was en intussen al 21.00 uur en er nergens een private room beschikbaar was, moesten we ons er toch maar bij neerleggen dat we in een "dormroom" moesten slapen...met z'n allen op een kamertje! Het viel mee we hadden slechts twee kamergenoten; een Japanner en z'n licht gestoorde Poolse vrouw. Die twee bleven nog voor 1 nachtje en vonden het nodig om 's ochtends om half 7 de tassen te pakken. Haleluja wat hadden zij een hoop spullen! Ze waren ongeveer anderhalf uur aan het inpakken, lekker wakker worden dus ;-S
Die dag zijn we eens flink de tourist gaan uithangen. We hebben een tourdeal gekocht waarmee we in twee dagen aan 14 atracties mochten deelnemen. We zijn de eerste dag met de Ducktour meegegaan. Das was een omgetoverd amfibievoertuig uit de oorlogstijd, waarmee we eerst een stukje door de stad gereden hebben en daarna de Singapore River zijn afgevaren. Best leuk hoor, de tourist uithangen! Daarna zijn we door de Suntec City Mall gelopen (en verdwaald natuurlijk haha). Echt alles is supergroot! Daarna met de metro terug naar ons Little India...eerst natuurlijk even gegeten bij de burgerking :-P
Slapen in ons hostel ging de tweede nacht een stuk beter, want van de 10 bedden in de kamer waren alleen die van ons bezet! Lekker uitgeslapen en weer lekker de tourist uigehangen met de Hippo River Cruise en nog veel meer! Het hostel en het met-z'n-allen-op-een-kamer-idee is wel leuk, maar lang niet top. We zijn dus ook maar verkast naar een ander hostel waar we wel een private room konden krijgen.
De vierde dag zijn we 's ochtends in het 126 meter hoge (hoogste v.d. wereld!) reuzenrad de "Flyer" gegaan. Echt cool, een 126 meter hoog uitzicht over zo'n grote stad. Daarna nog even door het Asian Civilisation Museum gerend (muzea zijn toch echt niet ons ding), maar wel ff gelachen en op ons lazer gekregen van de beveiliging ha ;-) Die middag zijn we nog even de Suntec City Mall in gelopen om te kijken naar een Ipad 2 met alles erop en eraan. Het leek ons erg makkelijk om gewoon overal te kunnen internetten via Wifi (is overal hier!). Iedereen loopt hier ook met zo'n ding. Makkelijk is het ook wel, maar ook hier is zo'n ding behoorlijk duur (het scheelt iets van 150 eurie met de prijzen in Nederland). En in Nederland zouden we dat ding waarschijnlijk toch in de kast laten liggen, dus we hebben het toch maar niet gedaan...
De laatste dag; naar Maleisie! Met de MRT en de bus naar het Woodland's Train Checkpoint, om daar met de trein naar Melaca te gaan. Dat Train Checkpoint is dus echt net een soort checkpoint zoals dat vroeger tussen Oost- en West-Duitsland moet zijn geweest. Er hingen borden waarop stond als je het hek over zou klimmen dat je neergeschoten zou worden! Maja de beveiliging was verder net zoals op het vliegveld. De trein in en wegwezen.
Met de trein door de jungle naar Melaca..
Singapore was echt top!
Martijn en Shanne
07 December 2011 - 07:45
Joost R:
En ik hier maar een beetje door het raam naar de regen kijken.. Klinkt allemaal goed hoor! Veel plezier in Maleisie :) -
07 December 2011 - 11:21
Simon Duindam:
Hallo
Je had gerust een Ipad 2 kunnen kopen hoor.
Moeder Wilma weet daar wel raad mee:-)
Leuk weer wat van jullie te horen .Nog geen heimwee.Heb net een filmpje gekeken op youtube van Melaca.
ziet er mooi uit.
Heel veel plezier ,en zet nog een paar foto's op je site.
Groetjes Simon -
07 December 2011 - 13:53
Petra:
Leuke verhalen allemaal! en mooie foto's! knap zo op die surfboard! Hier waaien we uit ons hemdje! met 3o graden erbij zouden we ook heerlijk kunnen surfen! cherios -
07 December 2011 - 15:29
Papa En Mir:
Wat een mooie foto,s en zo leuk dat we alles kunnen meebeleven ! Het gaat vannacht nog harder stormen dan nu ze zeggen windkracht 10 !Straks verder xx -
07 December 2011 - 16:40
Soe:
De wind waaid door de bomen, makkers...........
Liefs Soe en aanhang -
07 December 2011 - 17:46
Dre En Mir:
Hoi Shanne en Martijn het is heel leuk om te zien wat jullie allemaal doen , wanneer kunnen we weer eens een keer skypen .Liefs en groet van ons Andre en Mir xxxxxx ( wat denk je zegt pap weet ze al dat mijn auto ( zijn kind ) is aangereden )
nee Dre dat weet ze nog niet !!!!
Hij zat er zelf niet in het gebeurde toen hij er niet in zat en het kind op de parkeerplaats stond !!!
vrijdag is de auto weer als nieuw !!!
en pap weer blij nog meer xxxxxxjes voor jullie -
07 December 2011 - 18:24
Wilma:
Hé supertoeristen,
Eén: luister goed naar de wijze woorden van ome Simon!!! Heb zelfs met die oom geskyped, ja ja ...
Wat een onzettend leuke foto's en wat hebben jullie weer een hoop beleefd! Heb weer genoten van jullie verhaal. Zeker als je bedenkt dat ik hier zit te kauwen op strandzand...even na het werk naar de zee kijken. Gezandstraalt dus. Lekker slim met windkracht tien. X