Wat gaat de tijd snel als... - Reisverslag uit Hué, Vietnam van shanne en martijn - WaarBenJij.nu Wat gaat de tijd snel als... - Reisverslag uit Hué, Vietnam van shanne en martijn - WaarBenJij.nu

Wat gaat de tijd snel als...

Door: martijnenshanne

Blijf op de hoogte en volg shanne en martijn

29 Februari 2012 | Vietnam, Hué

Lieve mensen in Nederland! Bedankt voor AL jullie lieve en aardige reacties! ;)

Van het zonnige Mui Ne zijn we een dag of tien geleden naar het koude bergachtige Dalat gereden. Met een gammel busje door de mooie bergen. Af en toe even diep onze adem inhouden, tja de afgronden kwamen soms wel heel erg dichtbij! Toch zoals altijd weer veilig aangekomen.

Een leuk hotelletje uitgezocht en onze dikste kleren aangetrokken (tantjes wat was het koud!). We hebbben lekker het stadtje doorgewandeld. Dalat lijkt niet echt meer op Vietnam, meer op Frankrijk. Heel veel Franse invloeden. Dus ook lekker vers stokbrood (overal in Vietnam trouwens ;-). Heerlijk!! De laatste dag hebben we een scootertje gehuurd. En zijn we lekker door de bergen naar de Elphant Waterfall gescheurd. Super mooi!

Van Dalat met de slaapbus naar Nha Trang. Een beetje overdreven, want het was maar een uurtje of vijf rijden. Gevaarlijk? Welnee! Het verrotte bussje is niet 1 keer de afgrond in gereden ha! Ook in Nha Trang dezelfde dag nog een scooter gehuurd en de buurt verkend. Het is echt een hele leuke plek. Helaas hebben de toeristen het al aardig ontdekt, vooral de Russen. Het weer viel hier wel een beetje tegen weinig zonnenstralen gezien. Wel lekker gegeten en gechilled.

Van Nha Trang naar Hoi An. Een ritje van zo'n 13 uur. Gelukkig gingen we s'nachts rijden zodat we gelijk een "gratis" overnachting hadden. Een hele ervaring op zich; liggend reizen. Helemaal ideaal is het toch niet hoor. De bus was helemaal volgeboekt en toch kon de touroperator het niet laten om de gangpaden helemaal vol te laden met lokale Vietnamezen! Champie heeft dus feitenlijk tussen twee Vietnamezen geslapen haha! Hoi An is echt een geweldig stadtje. Nog niet extreem veel toeristen met een nog lekker lokaal gevoel. Je kan daar heel goedkoop mooie kleren laten maken. Haha beetje jammer dat onze backpacks al behoorlijk vol gepropt zijn. Er is ook een prachtig strand waar nu nog geen grote resorts etc staan (jammergenoeg zijn die wel in de maak). s' Avonds komen er veel locals naar toe om te relaxen en een hapje te eten. Overal zijn super gezellige terrasjes aan het water waar wij dus ook lekker een paar biertjes hebben genomen :P!
Na een paar dagen het gezellige Hoi An verlaten voor Hue!

Hue is eigelijk niet echt heel bijzonder. We zijn hier ook maar twee dagen. Niet echt veel te beleven en ook weer veel te koud voor onze warmbloedige gedachten ;-p Geen zonnetje en dat zijn we nu juist wel erg gewend met onze trip!

Vanacht gaan we met de slaapbus naar Hanoi. En verschijnlijk nog naar Halong Bay. Dat schijnt echt prachtig te zijn ALS je goed weer hebt. Het grootste deel van het jaar is het daar mistig en regenachtig en dan is het zicht te slecht om nog iets van de uit zee reizende bergen enzo te zien.

Met dat koude weer hadden zoveel tijd om na te denken. Dat we op het briljante idee zijn gekomen om de laatste week zoiezo nog een prachtig strand met zon willen zien. We hebben besloten om naar een tropische eiland in het zuiden van Vietnam te gaan, Phu Qouc. De zevende van maart vliegen we helemaal terug naar Saigon. Waarna we met de bus en boot door gaan naar Phu Qouc. Dat schijnt ook weer een behoorlijke trip te zijn. Het eiland ligt ongeveer op de grens met Cambodja. We hebben op internet al een stukje gelezen dat er in de overvaart naar het eiland nog wel eens piraten actief zijn. Die hebben het dan natuurlijk gemundt op die "rijke" touristen met hun mooie spulletjes en bergen met Dollars. Nou wij zijn gelukkig niet rijk meer dus we gaan het wel meemaken als 't zo ver is!

Weer een kort berichtje vanuit Hue, Vietnam...

Groetjes Tinus en Champie!

• 29 Februari 2012 - 09:46

Marijke:

Nou schatjes geniet er nog maar van!!! Het is weer zo voorbij..... Wanneer komen jullie nou precies terug?
    Groetjes en een dikke kus van ons allemaal!! Xxx

• 29 Februari 2012 - 09:50

Renee Van Der Ven:

Ah jongens ,wat een heerlijk leven hebben jullie[nog].Kun je straks wel weer wennen aan noortukkerhout?
    Ik vind het hartstikke geweldig wat jullie doen en beleven,geniet er nog maar heel erg van.
    Lieve Groet vanuit een donker ,mistig dorp ,waar we inmiddels 2 heerlijke kringloopwinkels hebben gekregen.
    Renee

• 29 Februari 2012 - 17:53

Soe:

Heee Globbetrotters,

Wat een gezellig en informatief leesvoer.
    Geniet van de laatste weken

Kus van Soe

• 02 Maart 2012 - 03:51

Shanne En Martijn:

@ marijkie! We gaan zeker nog even goed genieten we vliegen morgen al richting Saigon, om de bus te nemen naar Phu Qouc. In Hanoi is het koud en regenachting dus we zijn naar het reisbureau gegaan en hebben onze tickets om laten boeken haha! We komen 23 maart rond 09.00 uur aan op schiphol.

@ Renee
    Eey Renee, dat wordt flink wennen in het Noordwijkerhoutse hoor! haha maar denk als we eenmaal geland zijn dat we het wel weer heel leuk vinden. Kringloopwinkels? Toemaar haha dus jij kan weer lekker rondstruinen? tot over een paar daagies:)

@Soetjee! Ik wou je nog bellen maar ben al me nummers kwijt. Telefoonboek gecrased. Lief dat je ons zo volgt!

liefs

• 02 Maart 2012 - 14:05

Nicolette:

Hoi Martijn en Shanne,

Wat ziet het er mooi uit allemaal daar! Jullie zijn echt aan het genieten, leuk!

Heel veel plezier nog de laatste maand!

Nicolette

• 03 Maart 2012 - 10:44

Wilma:

Ha ha, Champie geslapen tussen de Vietnamezen: dat had ik graag willen zien. En rot hoor, dat de tijd voorbij vliegt....VOOR JULLIE DAN!!! Nog onwijs veel plezier. X