Veel meegemaakt!
Door: martijnenshanne
Blijf op de hoogte en volg shanne en martijn
13 November 2011 | Indonesië, Yogyakarta
De eerste dag van de tour rijden met gids Dwan en chauffeur richting Gunung Menir (?) om daar naar een waterval te wandelen (achteraf een levensgevaarlijke klim dus!) Jammergenoeg een verschikkelijke onweersbui die middag dus lekker een paar uur ontpannen in de bamboohut... 's Avonds lekker eten, jammergenoeg kwam dat er 's nachts bij mij (Martijn) allemaal, via dezelfde weg weer uit. Met weinigslaap vroeg uit bed en richting waterval. Echt een lange jungletocht dus, maar die zeker de moeite waard was (foto's)! We waren daar dus met z'n tweetjes + gids, vet cool!
Terug van de waterval de auto in en een uur of zes rijden naar Garut. Wat is het hier een chaos op de weg, echt f*cking niet normale doodsangsten uitgestaan. Iedereen rijdt als een bezetene en toch gaat het elke keer, wonderbaarlijk genoeg, gewoon goed. In het hotelletje die nacht was er een soort spa-badje in onze badkamer. In dat badje stroomde warm bronwater direct vanuit de berg Papandreus (vulkaan). Relaxed!
Die nacht om 03.30 uur eruit om de zon om te zien opkomen op de vulkaan. Midden in de nacht dus, maar opstaan was geen probleem. Naast het hotel stond er namelijk een moskee. De gelovige daar vond het kennelijk nodig om om 03.15 uur het halve dorp wakker te blaffen met een of ander gebed (echt keihard dus).... Lekker wakker worden en de vulkaan op, in het donker wel te verstaan.
Het was wederom weer een behoorlijke klim om die steile berg op te komen. Er liggen daar dus alleen maar rotsen, en losliggend puin van de vorige uitbarstingen enzo en het stinkt er naar zwavel. Bovenop bleek maar weer dat de wandeling echt zeker de moeite waard was. Superview daar, zie ook de foto's weer!
Van de vulkaan weer de auto in naar Tasikmalik, om daar de trein naar Yogyakarta te nemen. Jammer! de trein zat helemaal vol. Geen plek voor Tinus en Champy... De gids dropte ons af bij een hotel in de buurt van het treinstation. Daar hebben we de hele middag n beetje gechild bij het zwembad ;-) Toen de trein in...
Geen airco maar arko een een paar rammelende ventilatoren. Net binnengekomen gaat de Indo voor ons vol over ze nek (serieus echt over zichzelf heen en het hoofd van z'n buurman!). Lekker begin dus. De rit zou 5,5 uur gaan duren. Het werd steeds heter en benauwder. Buiten was het donker en de wagons stuiterde behoorlijk over het spoor. Alles bij elkaar (drukte, slecht eten en weinig slaap) werd Champy ziek. Wat een rampenrit!
Gelukkig had de gids voor ons geregels dat we werden opgehaald van het station in Yogya door mensen van het Guesthouse Wisma Ary's. Helemaal top. Echt een super vette plek, in een echte hippietown. Zeer artistieke (en schone) kamer enzo dus ;-) Na een lekker douche en lange nacht slaap zijn we allebei weer "topfit" en is alles weer chill!
Morgen misschien naar een klein eilandje om lekker op het strand te ontspanne en een flink bakkie te doen :-P
Kisses from Yogyakarta,
Champy en Tinus
13 November 2011 - 08:33
JOHN:
Gaaf verhaal luitjes,al heel veel meegemaakt zo in de eerste week
Lekker van genieten,je vadertje,, -
13 November 2011 - 17:33
Soe:
He peoples. ziet er retecool uit