Same same but different...
Door: martijnenshanne
Blijf op de hoogte en volg shanne en martijn
02 Januari 2012 | Thailand, Ko Lanta
Kuala Lumpur (KL):
Tja KL is een grote, rommelige, stinkende en drukke stad. Het begon bij ons hostel de Green hut logde. Wat een ellende daar. Het was zo'n beetje de duurste kamer die we in ons reis geboekt hadden dus we verwachtten er wel wat van maar, helaas. We kwamen terecht in een klein hokje waar net een bed in paste, zonder ramen, de w.c. kon je bijna niet door trekken en de douche was ook net niks. Ach het waren maar 3 nachten dus we probeerden maar zo min mogelijk te klagen. Slapen hebben we, dankzij onze Pakistaanse medegasten weinig gedaan. Dat tuig zat met de hele familie, om allerlei redenen, tot vroeg in de ochtend herrie te maken. Het ergste was daarbij dat die lui totaal geen besef hadden dat ze iedereen wakker hielden!
Toch hebben we veel leuke dingen gedaan in KL. We zijn in de hoogste twin towers (The KLCC
Petronas Towers) van de wereld geweest, helemaal op de bovenste verdieping! Het uitzicht moest geweldig zijn maar helaas, wij hadden natuurlijk zware regen dus het zicht was een stuk minder (lees; nihil! hahaa). Maar ach dat mag de pret niet drukken :) Ook zijn we die dag naar de plaatselijke aquaria geweest en die waren erg mooi. Verder hebben we erg lekker gegeten bij de hawkerstalletjes op het beroemde Jalan Alor. Lekker en uitgebreid voor weinig. (Jaja dat durven wij nu!). Na alle dingen die we gezien moesten hebben in KL snel de stad uit, op naar Penang.
Penang:
Met een super-de-luxe tourbus naar Georgetown, Penang. Rond 20.00 uur aangekomen op het eiland konden we alleen nog maar een duurdere kamer krijgen. Dat gaf niks, konden we mooi lekker even een paar dagen uitrusten van de drukke stad KL. De eerste dag met de lokale bus naar het strand zo'n 30 minuten verderop. Op het strand even lekker een dagje gechilled en bijkomen. De tweede dag hebben we het Feng Shui principe uitgelegd gekregen in het Blue Mansion. Tsja soms moet je ook even cultuur snuiven :)
De laatste ochtend stonden wij bij de bushalte te wachten op de bus en tja, wie kwam daar aangelopen? Erik die gast uit Texas die we samen met zijn vriendin ontmoet hadden in Melaka. Toevallig!
Langkawi:
Met de boot van Penang naar Langkawi. Toen we van de boot afkwamen ontmoeten we een nederlands stelletje Lara en Bas die dezelfde kant op gingen als wij. Met z'n 4e een taxi genomen. We hadden nog geen guesthouse geboekt want die kregen we in Penang via de telefoon allemaal niet te pakken. Dan maar op goed geluk ;-) De taxi chaufeur stopte bij verschillende guesthouses maar, die hadden geen van allen plek. Dan te voet verder gegaan en BINGO! Het eerste Guesthouse waar we binnen stapte had nog 2 huisjes vrij. Helemaal blij de spulletjes uitgepakt en samen met Bas en Lara lekker de boel gaan verkennen.
Feitje:
Op Langkawi is alles taxfree, dus het bier en de wijn zijn lekker goedkoop!
Het guesthouse waar we verbleven werd gerund door een heel apart stel een Japanse vrouw met haar Iraanse man. Die leken dus om het uur weer ruzie te hebben en zaten daarbij 's ochtends vroeg meestal alweer aan de alcohol. Verder waren ze zeker niet onaardig maar toch een beetje vreemd.
Samen met Bas en Lara een scootertje gehuurd en lekker het eiland over gescheurd. Mooie plekjes gezien en op een heel mooi punt een hapje gegeten. Na drie dagen bij Shirin's Guesthouse zijn we Bas en Lara gevolgd naar Gecko's Guesthouse. Het was een stuk goedkoper en nog gezelligger.
De volgende dag, onderweg naar het strand komen we onze vrienden van Melaka; Erik en Lesley WEER tegen. Veel te toevallig allemaal!
Ondertussen hadden we ons idee om naar Ko Lipe te gaan geschrapt. Het was veel te duur om daar te komen en nog duurder om daar vandaan te komen.
Bij Gecko's kwamen we ook de 2 meiden; Iris en Marlijn (Ski) weer tegen die we op de boot van Penang naar Langkawi al ontmoet hadden.
Samen met Erik, Lesley, Bas, Lara, Iris, en Ski 5 nachten bij Gecko's geslapen. Was erg gezellig. Lekker op het strand gechilled... Grote emmer geleend, tray bier bij de dutyfree en een paar zakken ijs gehaald. Kortom helemaal top!
Vaak ook lekker met z'n allen gelunchd (lokaal) en indiaas gedineerd.
Op kerstavond met een aantal van het guesthouse gebbqd; een lammetje, beetje salade en een koud biertje! dat is wel even anders..
Eerste kerstdag weer gelachen en gechilled op het strand tot zonsondergang. Tweede kerstdag idemdito ;-)
Onze laatste avond bij Gecko's nog nageborreld met Alain en zijn meissie Patricia uit Weesp. De dag erna moesten we vroeg op om met de boot naar Krabi Thailand te gaan.
Krabi - Ko Phi Phi:
Met de ferryboot en een krakkemikkig bussie een uurtje of 9 van Langkawi naar Krabi. Een hotelletje uitgezocht en daarna met zn 6e (Bas, Lara,Iris,Marlijnski, en wij) lekker gegeten bij een eetstalletje op de Nightmarket. Het koste daar echt helemaal niks!
De volgende dag vroeg uit de veren om naar Ko Phi Phi te gaan. Sow wat zijn daar een hoop jongeren/toeristen, echt niet normaal! Het is daar een armzalige combinatie van Kreta, Lloret en Sunny-Beach Bulgarije. Er hing een heel raar sfeertje. We waren er al snel over uit dat we hier niet ons oud en nieuw wilden vieren. De bungalow waar we sliepen op Phi Phi was erg duur. We hadden geen bed maar twee matrassen op de vloer die zo hard waren als de grond zelf. Alles bij elkaar gezien vonden we het alle zes dus niet erg om Phi Phi te verlaten. We gingen op zoek naar een alternatief. Shanne en Iris zijn een touristen kantoortje ingelopen voor iets anders. Het werd Ko Lanta.
Op onze laatste en enige avond op Phi Phi hebben we natuurlijk wel even heel hard gefeest op het strand. Dat was heel cool!
Ko lanta:
Aangekomen op Ko Lanta wij kregen de mooiste kamer. Met 3 bedden erin een balkon, een echte warme douche, 2 zwembaden en een strand. HEERLIJK! Hier hebben we meteen voor 6 dagen geboekt. We hebben hier lekker gechilled, bij het zwembad gelegen en twee keer een scoortje gehuurd.
Oud en nieuw hebben voor dit jaar, samen met ongeveer 1000 anderen stakkers op het strand moeten
vieren... dat was natuurlijk ook weer erg gezellig. Toch wel raar om warm het nieuwe jaar in te gaan!
Morgen gaan we een dagje reizen naar Ko Phangan!
Groetjes uit Thailand,
Shanne en Martijn
P.s.
De foto's komen nog, beloofd!
02 Januari 2012 - 10:42
Peter Van Zuijlen:
Jullie ook vanuit Voorhout een fantastisch nieuw jaar. De start is fantastisch in Ko Lanta. Geniet er lekker van en ik volg het weer verder. -
02 Januari 2012 - 12:06
Wilma:
Zo hé, wat een heerlijk verhaal. Heb er weer van genoten! Ik kijk weer uit naar de foto's. Jullie gaan goed, ga zo door!!!! X -
03 Januari 2012 - 08:14
Soe:
Hey boy and girl,
Dat was weer jaloersmakend weglezen.
Lekker warm, lekker chillen.
Hier rillen van de regen en de wind.
Nou luitjes , met zo'n mooie start in het nieuwe jaar wens ik jullie de beste reislust, liefde, mooi weer en ga zo maar door
Ik ga ook door....... mijn bed in na de nachtdienst
Liefs van Soe en Sheep -
07 Januari 2012 - 16:52
Patrick:
Hé Martijn en Shanne zo te lezen hebben jullie het best naar jullie zin. Plak er nog maar een paar maandjes aan ha ha. Veel succes met jullie rondreis. -
11 Januari 2012 - 12:57
Renee Van Der Ven:
lieve luitjes,
Shanne van harte proficiat met je verjaardag en een hele gezellige dag gewenst.
Nou aan gezelligheid zal het niet ontbreken daar .als ik zo lees is het wel heel erg leuk wat jullie doen.
ook zo grappig dat jullie allerlei rondtrekkende mensen ontmoeten en later weer tegenkomen.Dit is wel een fantastische vakantiebeleving.
Geniet er nog maar vet van want hier is het miezerig en van dat ''niks'' weer.
Ik ga volgende week naar Tenerife ,ook heerlijk.
Liefs van ,
Renee -
11 Januari 2012 - 12:59
Renee Van Der Ven:
lees net dat martijn ook jarig is .Nou jij ook van harte proficiat hoor.!!!! -
11 Januari 2012 - 14:53
Herman En Yvonne:
Hai wereldreizigers,
Allereerst VAN HARTE gefeliciteerd met je 24e verjaardag, Shanne!
Wat een mooie, spannende reis maken jullie.
Zelf hebben we plannen om misschien in september naar indonesie te gaan voor een rondreis.
Nog heel veel plezier en geniet ervan samen, liefs,
Herman en Yvonne -
13 Januari 2012 - 10:15
Iris En Marlijnski:
Schatties!
Wat een turbo verhaal, en we worden nog genoemd ook :D Hihii.
Tot in nederland, geniet ervan!
Dikke kussen