Full Moon Party Island Koh Pha-Ngan - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van shanne en martijn - WaarBenJij.nu Full Moon Party Island Koh Pha-Ngan - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van shanne en martijn - WaarBenJij.nu

Full Moon Party Island Koh Pha-Ngan

Door: martijnenshanne

Blijf op de hoogte en volg shanne en martijn

20 Januari 2012 | Thailand, Bangkok

Koh Pha-Ngan

Tja na zes dagen op Ko Lanta werd het wel weer eens tijd voor een beetje meer leven in de brouwerij. Op naar Koh Pha-Ngan, het eiland dat wereldwijd beroemd staat om de Full Moon Party's. Op Ko Lanta een minibusje geregeld die ons in een uurtje of zeven naar de ferry zou brengen. Van daaruit met een grote ferry in drie uur naar het eiland dat net iets verder dan Koh Samui ligt. We hadden al eerder in een paar comfortabele minibusjes meegereden, dus van te voren zaten wij niet in over de zeven uurtjes op volle snelheid. Dit keer was het dus totaal anders. Een busje voor normaal acht a negen personen had een extra rij stoelen gekregen en bood "plaats" aan 14 personen! Door die extra rij was er geen plaats voor de bagage. Die moest maar tussen en onder de stoelen. Het busje had maar 1 deur voor de passagiers en wij zaten nog eens helemaal achterin! We zaten klem tussen de stoelen, konden bijna niets zien vanwege de tassen en konden eigenlijk gewoon geen kant op. Aangezien we ook nog eens met dat gammele busje op twee nog meer twijfelachtige pondjes twee behoorlijke stukken water over moesten steken en we geen mogelijkheid hadden om uit het busje te komen, waren dat al met al een zevental behoorlijk angstige uurjtes (lees misselijkmakend angstige uurtjes!). Gelukkig dit keer eind goed, al goed. Wel zeker een ervaring die we volgende keer zullen vermijden!

Eenmaal uit het busje even lekker bijkomen op de boot (het regend by the way al de hele dag keihard!). Van de boot met de taxi naar het populaire zand van Hat Rin (dorpje van de Full Moon Party). Het eerste-de-beste aan het strand gelegen bungalow parkje opgelopen en ja hoor BINGO! Een mooi huisje 25 m van het strand voor weinig, het stopte met regenen, de zon ging schijnen en de dag was weer goed. Het bungaloowtje naast ons werd bewoond door Willie uit Den Haag. Deze 71-jarige topvrouw heeft ons behoorlijk aan het lachen gekregen en gehouden. Zij komt al bijna 30 jaar, steeds voor drie tot zes maanden met haar rugzak naar Azie en kon daar lekker over door kletsen. Daarbij is ze ook nog eens prettig gestoord en zodoende was het gewoon elke keer gezellig met onze Haagse buuf...

Een paar dagen na onze aankomst op het eiland, op 8 januari 2012 was het zover; The Original Full Moon Party op Koh Phangan! Helemaal top, wat een hoop gekkigheid. Zeker de helft van alle feestgangers verkleed zich met fluoriserende kleding en verf. Laat zich vervolgens helemaal vollopen met alles wat ze maar in handen kunnen krijgen en gaat daarna touwtje springen met een groot brandend touw. Wij hebben er hard om gelachen, zeker om het feit dat er in Hat Rin bijna net zo veel doktersposten zijn als barretjes. De volgende ochtend liep zo'n beetje de helft van de feestgangers met verband op voeten, benen, armen en soms zelf de nek en het hoofd hahahahahaa de stumperts! Dat de Full Moon populair is is duidelijk. Ondanks de grootse New Year Party een week eerder waren een waarschijnlijk toch weer een feestgangertje of 20.000 op het strand. Helemaal kicke dus ;-)

De dagen na de Full Moon verlieten alle feestgangers het eiland. Wij zijn nog lekker een dag of 10 blijven hangen. In die dagen hebben we ongeveer acht keer, 's om zeven uur de zon in de zee zien zakken! We hebben ook weer een paar gezellige, en gelukkig normale (er liep namelijk ook behoorlijk wat tuig rond tijdens die Full Moon) mensen ontmoet. In het bijzonder waren dit keer onze buuf (natuurlijk) Willie, onze nieuwe vriend Mr. Tikiroa himself Jay en het engelse paar Theo en Kirsty heel goed gezelschap!

Koh Pha-Ngan was echt top, we hebben daar alleen veel te veel gechilled en is het nu tijd voor wat meer actie. We zijn vandaag aangekomen in Bangkok. We zijn zijn een nachtje door gegaan op de ferry en de bus en hebben vanmorgen een plekje gevonden vlakbij de drukke Khao San Road. Lekker de boel verkennen de komende twee dagen want....:

Dan komt het ouderlijk gezag van huize Van Eeden gezellig op inspectie!! Hahaha wij hebben er zin in :-)! Het idee is op na een paar dagen het warme en chaotische Bangkok te verlaten voor een eiland genaamd naar de olifant Ko Chang vlakbij de grens met Cambodja.. maja plannen veranderen nogal eens dus we gaan het meemaken!

Groetjes uit Thailand,

Champie en Tinus

P.s.
Het uploaden van foto's gaat hier veel te moeizaam. Binnenkort hebben we hopelijk een beter systeem!

• 20 Januari 2012 - 21:22

Pap En Mirf:

Wij hopen dat jullie aan het ouderlijk gezag v.d.fam .v.Eeden genoeg hebben !!! aanpassen he jullie !!!!
    WAt fijn dat jullie het leuk hebben , en wij arr werken !!!! wii houden van jullie xxxxxxx vatie en Mir

• 20 Januari 2012 - 21:22

Pap En Mirf:

• 21 Januari 2012 - 20:30

Tante Gerda:

Ik wil jullie even héél veel plezier wensen. Gewoon het feesten voortzetten.

• 22 Januari 2012 - 10:42

Oma Van Eeden:

Heb jullie foto´s bekeken en het lijkt me erg interessant. Vind het prachtig dat iedereen zo kan zien wat jullie meemaken. Hartelijke groet, ook aan je vader en moeder van oma van Eeden (en Simon en Margriet')

• 26 Januari 2012 - 07:42

Kel En Bas:

super om te lezen wat jullie allemaal mee maken.
    ben alweer benieuwd naar het volgende verhaal + foto's!
    geniet er nog maar ff van, tis hier maar saai.... en zoals gewoonlijk slecht weer!

x bas en kel

voor fam. van martijn: FIJNE VAKANTIE!

• 01 Februari 2012 - 18:17

Bien En Koen:

Het Tinus en Champie, lang niet gesproken maar het klinkt allemaal super!!!! Geniet nog héél véél van de rest van jullie vakantie en dan spreken we elkaar wel weer x

• 05 Februari 2012 - 03:12

John En Wilma:

We hebben toch maar besloten zo'n olifantje mee te nemen. Staat zo leuk in de achtertuin. Wat was het leuk h‚e op Koh Chang. X