Vier nachten in Bangkok
Door: martijnenshanne
Blijf op de hoogte en volg shanne en martijn
06 Februari 2012 | Thailand, Bangkok
Onze tassen werden uit de bus gegooid, we wisten niet waar we waren en de chauffeur kon geen engels. Kennelijk was dit de laatste halte jaja!
We hadden geen idee waar we heen moesten. We moesten een plekje zoeken in de buurt van het hotel waar de ouders van Tinus zouden verblijven. Eerst dus naar Montien The Riversite. Super-de-luxe hotel en totaal niet in de buurt van het centrum. Met onze slaperige hoofden en rugzakken op de rug de veel te dure lobby in gelopen om voor de zekerheid nog even te vragen of dit het goede hotel was. Jep, de goede en ze gaven ons meteen een kaart van Bangkok ;-)
Nu wij nog een slaapplaats. Het leek ons het beste om naar de backpackerswijk te gaan, voor een goedkoop plekje. Vanaf het ouderlijk hotel toch nog een half uur met de taxi en na een uurtje zoeken hadden we gelukkig een hotelletje gevonden in een drukke, maar gezellige, straat voor niet al te duur. Spulletjes uitpakken daarna even lekker ontbijten. 's Middags zijn we wat rond gaan lopen om Bangkok te verkennen.
De 2de dag hebben we Bangkok's tempels verkend met de Tuk-Tuk. Da's toch wel erg spannend. De meeste Tuk-Tuk chauffeurs scheuren als gekken zonder kop door de stad. Daarbij komt dat de meeste je nog af proberen te zetten (zo als wij dat ons hebben laten vertellen) door veel te veel Bath te vragen voor een kort ritje, of ze laten je tot vier keer aan toe een kleermakerij of zilverwinkel doorlopen. Daar zouden ze dan weer commissie voor krijgen waardoor het ritje dan weer wel goedkoper is maar wel de de hele dag duurd en je nooit komt waar je eigenlijk zijn wilt. Wij hebben ons, door een vriendelijk Thais mannetje bij de eerste tempel die we in liepen, wijs laten maken dat we een "overheids Tuk-Tuk" moesten nemen. Die zou z'n brandstof gesponsord krijgen van de koning. Dat betekende dat hij ons drie uur lang rond zou rijden voor 20 baht (50 euricent). Dat geloof je toch niet? Wij in iedergeval in eerste instantie niet maar, toch gewoon ingestapt. Het vriendelijke Thaise mannetje had voor ons op de kaart allemaal leuke tempeltjes aangekruisd die de moeite waren om te zien. Appeltje eitje toch? Na een tempel of vier gezien te hebben lopen we weer terug naar de plaats waar we de Tuk-Tuk en chauffeur hadden achtergelaten en ja hoor... Tuk-Tuk weg! We hadden die 20 Bath nog niet eens betaald maar, stonden wel aan de andere kant van Bangkok haha lekker dan! Even op het stoeprandtje pauze houden en daar kwam er een andere Tuk-Tuk langs die ons wel voor 10 bat naar huis wou brengen. Ja maar; "only see only 1 shop only for gasolina" zei de chauffeur. "Only one?". "Yes Yes, only one!" Prima! We moesten dan drie minuutjes een kledingmakkerij binnen en dan zou de chauffeur gratis benzine krijgen. Zo gezegt, zo gedaan en daarna keurig netjes thuis afgezet. Die afzetterij viel dus behoorlijk mee want we zijn de hele middag Bankok doorgereden voor 10 Bath (da's 0,25 euries lieve mensen!)!!! 's Avonds lekker een biertje gedaan in onze straat Soi Rambutri en lekker een Pad Thai (bami op z'n Thais) gehaald bij een vrouwtje langs de straat heerlijk!
De dag is aangebroken dat het ouderlijk gezag zal arriveren. Rond een uur of 12 de taxi gepakt en naar hun hotel Montien gegaan. Toevallig zaten ze buiten op ons te wachten. Heel appart om ze na al die dagen weer eens te zien, heel leuk!
Haha de schatten hadden bruin brood, pindakaas en lekkere dropjes meegenomen :) Lekker bij gekletst en de gezellige wijk waar wij dit keer weer woonden laten zien. De dag erna lekker rond gelopen en de tickets geboekt om met z'n viertjes naar het eiland Ko Chang vlakbij de grens met Cambodja te gaan.
We hebben vandaag een keer zin om verhaaltjes te schrijven dus al is het misschien veel te veel en veel te uitgebreid... we schijven het vervolg er meteen achteraan ;-)